Házkutatás volt Spéder Zoltán lakásánál

Nemcsak a Magyar Postánál és az FHB Banknál, hanem Spéder Zoltán lakásán is házkutatást tartottak a rendőrök, vagyis továbbra is összehangoltnak látszó események zajlanak a nagyvállalkozó üzleti birodalma körül, írja az Index.hu a Figyelő cikke alapján.
Index.hu, 2016. június 16. csütörtök, 11:28
Fotó: Napi.hu

A lap nyomtatott kiadásában megjelent összeállítás szerint június 8-án a rendőrök a Magyar Posta és az FHB több helyszínén is iratokat foglaltak le, a Készenléti Rendőrség nyolc nyomozója pedig  nyolc órán keresztül vizsgálódott  Spéder Zoltán budai házában.

Három konkrét ügyben folyik nyomozás. Miként vett 49 százalékot a Magyar Posta az FHB Kereskedelmi Bankban? Hogyan adta el a Magyar Posta a pénzszállító cégének egy részét a Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozó FHB Jelzálogbank Nyrt.-nek és a Takarékbank Zrt.-nek? Ki járt jól a Magyar Posta és az FHB által közösen megvásárolt Díjbeszedő-csoport érdekeltségeivel?

A lap információi szerint a nyomozás nem hűtlen kezelés, hanem csalás gyanújával indult. Eközben adóvizsgálat is zajlik az Index.hu-t is kiadó CEMP médiacsoportnál.

Az FHB igazgatóságának elnöke, a bank egyik fő tulajdonosa, és az Indexet is kiadó CEMP-csoport tulajdonosa ellen az elmúlt hetekben kormányzati támadás indult. Az Andy Vajna révén a kormány befolyása alá került TV2-n június 7-én Spéder Zoltán személyét lejárató, karaktergyilkos riportot közöltek. A Figyelő annak próbál utána járni, milyen okok vezethettek a takarékszektor átalakításánál eddig a kormány támogatását élvező Spéder Zoltán elleni támadáshoz. A lap szerint a bankárszakma és az üzleti elit körében is félelmetesnek, túlzónak és vészjóslónak írták le a történéseket.

A Figyelő belső fideszes információkra hivatkozva azt is írja, hogy a kormánypárt politikusainak többsége szerint "nemkívánatos és gusztustalan következménye lenne a bankárháborúnak, ha az Index.hu függetlensége csorbulna".

Az Indexet és a Napi.hu-t kiadó CEMP és az FHB tulajdonosi köre között átfedés van, és mindkét cégben Spéder Zoltán az igazgatóság elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK