Hétfőtől járható a Margit híd?

A Margit híd felújítását végző vállalkozó november 15-re lejelentette a lebonyolító részére a híd ideiglenes forgalomba helyezését. A vállalkozó e héten befejezi azokat a munkálatokat, amelyek a gépjárműforgalom beindítását lehetővé teszik - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Papp Zsolt, 2010. november 8. hétfő, 16:06
Fotó:

Jövő hétfőtől - ideiglenes engedéllyel - használható lesz a Margit híd - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Ennek előfeltétele, hogy a most zajló hatósági engedélyezési eljárások befejeződjenek. Ennek keretében hétfő délelőtt megtörtént a hatósági szemle, délután pedig megtörténik a közmeghallgatás is, ahol minden (több mint félszáz) érintett fél elmondhatja a szakmai véleményét a forgalomba helyezésről.

E héten az összes érintett írásos nyilatkozatát meg kell szerezni arra vonatkozóan, hogy hozzájárulását adja-e, és ha igen, milyen feltételekkel a híd forgalomba helyetéséhez. Amennyiben mindenki hitelt érdemlően (vélhetően pozitívan) nyilatkozik, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) megadja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt.

Ha valamely szervezet ezt nem teszi meg, vagy ezen a héten a döntéshozók nem érhetők el, úgy az NKH vélhetően november 15-tel nem ad hozzájárulást. A híd e hét közepétől azonban vélhetően alkalmas lesz a forgalom lebonyolítására, 2x2 sávon, de az engedélyhez a hónap közepéig az összes érintett nyilatkozatára szükség lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK