Hetvenezer diák izgulhat ma

Ma kezdődnek az érettségi szóbeli vizsgái országszerte, először az emelt szintet választó diákok vizsgáznak. Az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7-14., a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29. között tartják - írja az Index.
Szabó Dániel, 2018. június 7. csütörtök, 08:11
Fotó: MTI Fotó

Idén több, mint 70 ezer diák érettségizik, számukra június 7-én folytatódnak a vizsgák, ezúttal már a szóbelikkel. Első körben az emelt szintet választók érettségiznek: ezt a portál szerint azok választották, akiknek az egyetemi továbbtanulásukhoz szükséges a tárgyi vizsga. A felvételin összesen 500 pontot lehet elérni: 200 pontot az öt fő tantárgy utolsó két év végi eredményeiből és az érettségi eredményeiből, további 200-at a két fő érettségi tantárgy eredményeiből, 100-at pedig nyelvvizsgával, OKJ-s szakképesítéssel, versenyeredményekkel.

Az emelt szintű vizsgákat a húsz megyei, fővárosi kormányhivatal (KH) szervezi. A három tagú tantárgyi bizottságok központi tételeket osztanak ki. A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja egyéni értékelő lapon, külön-külön értékeli - írja a portál.

Az érettségi szezon május elején kezdődött.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK