Szavazzon a dél-budai szuperkórház nevére!

Szent Piroska vagy Hugonnai Vilma, esetleg más, a magyar történelemben kiemelkedő személy nevét kapja az új dél-budai, minden betegnek VIP-ellátást nyújtó szuperkórház? - veti fel a Figyelő. A kérdést szavazásra bocsátották, mutatjuk a listára került neveket.
Szepesi Anita, 2018. augusztus 17. péntek, 10:54
Fotó: Shutterstock

Szent Piroska

Szent László királyunk lánya, II. Komnénosz János császár, bizánci császár felesége, aki a szerzetesi kolostort, idősotthont, kórházat, rokkantmenhelyet és árvaházat magába foglaló épületegyüttest hozott létre - olvasható a portál cikkében.

Szent Hedvig lengyel királynő

Magyarországon született Nagy Lajos magyar és lengyel király, valamint Erzsébet boszniai hercegnő harmadik gyermekeként. Szívén viselte a betegek, árvák, szegények, elesettek sorsát.

Prágai Szent Ágnes

Apja I. Premysl Ottokár király volt, édesanyja Konstancia, III. Béla királyunk lánya. Az általa alapított kolostor körül kórházak, árvaházak, menhelyek és lepratelepek létesültek.

Gábor Aurél belgyógyász

A sürgősségi betegellátás tudományos megalapozása, az oxyológia fogalmának megalkotása (és maga az elnevezés is) a nevéhez fűződik. A lap szerint olyan gondolkodó, akinek neve tökéletesen illene a szuperkórház szellemiségéhez és szerepéhez.

Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő

Gyakorló orvosként egészségügyi felvilágosító előadásokat tartott, felismerte, hogy egy nép egészségügyi kultúrája csak úgy emelkedhet, ha az egészségügyi ismereteket széles körben terjesztik.

Fotó: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.08.19 09:12

Javaslatom Szent Farkas Flórián nevet tükrözné a hazai egészségügyi állapotokat
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html