Hogy áll a költségvetés?

Nem várhatók piacmozgató hatású hazai makrogazdasági adatok a jövő héten, és az MNB monetáris tanács kamatdöntő ülése sem tartogat meglepetést a kamatcsökkentési ciklus bejelentett lezárását követően.
MTI-Eco, 2014. szeptember 21. vasárnap, 11:39
Fotó: Admiral Markets

Hétfőn az államháztartás augusztusi helyzetéről közöl részletes adatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A szeptember elején ismertetett előzetes adatok szerint az államháztartás központi alrendszerének havi hiánya mindössze 7,4 milliárd forint volt, amely az elmúlt tíz év legalacsonyabb deficitje. Az év első nyolchavi hiánya 858,8 milliárd forintot tett ki, ez az éves előirányzat 87,2 százaléka.

Kedden tartja e havi kamatdöntő ülését az MNB monetáris tanácsa. Az elemzők arra számítanak, hogy a jegybank nem változtat a jelenlegi 2,10 százalékos alapkamaton, miután júliusban bejelentette, hogy lezárta a két éven át tartó kamatcsökkentési ciklust és 2015 végéig a kamat alacsony szinten tartására törekszik.

Az MNB ugyanezen a napon ismerteti legfrissebb inflációs jelentésének fő számait. A jelentés teljes terjedelmében csütörtökön kerül napvilágra.

Pénteken a KSH munkaerő-piaci adatokat közöl a június-augusztusi időszakra vonatkozóan. Az egy hónappal korábbi adatok szerint május-júliusban 4 millió 127 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 4,1 százalékkal, 164 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája egy év alatt 3,1 százalékponttal 61,8 százalékra emelkedett. A munkanélküliségi ráta 7,9 százalék volt három hónap átlagában. Elemzők a foglalkoztatottság további növekedésére számítanak, amihez a versenyszféra egyre jelentősebb mértékben járul hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

illiber, 2014.09.21 11:43

az államháztartás központi alrendszerének havi hiánya mindössze 7,4 milliárd forint volt, amely az elmúlt tíz év legalacsonyabb deficitje. ..


..rendkívül jól működik az unortodox -illiber ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html