Hogy kerül több szavazólap az urnába? - Lépett a DK

A Demokratikus Koalíció 40 választókerület eredményét támadja meg, ezekben új választást követelnek - írta a párt közleményére hivatkozva a klubradio.hu.
Domokos Erika, 2018. április 15. vasárnap, 16:08
Fotó: Shutterstock

Számos szavazókörben tapasztaltak szabálytalanságokat, például több szavazólap volt az urnákban, mint ahány szavazatot leadtak, emiatt megsemmisítették a szavazatok jelentős részét, de volt olyan szavazókör is, ahol tévesen rögzítették az eredményeket - mindkét jelenség elsősorban az ellenzéki pártokat és jelölteket sújtotta - olvasható a Klubrádió honlapján a Demokratikus Koalíció (DK) közleménye.

A DK megtámadja az összes olyan választókerület eredményét, ahol jelöltjei indultak, de a hivatalos eredmény alapján nem nyertek. A DK szerint nincs kis csalás és nagy csalás, csak csalás van, ezért a választások megismétlését követelik minden ilyen körzetben.

Három héten belül eltüntetik a választás nyomait is - ezt a cikket olvasta már?

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2018.04.16 07:29

Azokban a szavazókörökben ahol egyértelműen a rossz szavazólap-adás esete lépett fel egyértelműen meg kell ismételni a szavazást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Agar, 2018.04.16 06:53

Mi a biztosíték arra, hogy legközelebb nem lesz csalás?
Ki követte el a csalást? És miként kell felelnie?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html