Hogyan értékelik, jutalmazzák a közszolgákat?

Több támadás is érte a teljesítményértékelési rendszert.
NAPI, 2008. február 27. szerda, 08:06
Fotó:

Jóllehet több támadás - legutóbb a szakszervezetek alkotmánybírósági (Ab) beadványa - is érte a közszférában bevezetés alatt álló teljesítményértékelési rendszert (tér), a kormányzati személyügyekért felelős államtitkárság vezetésével ideiglenesen megbízott Kisfalvi Zoltán szerint a tér módosításáról hozott januári kormánydöntés egyértelműen jelzi, hogy még nem kell temetni a rendszert.

Az Ab előtt lévő munkavállalói beadvány elsősorban a kötelező elosztást bírálja, ezt azonban nem érintették az érdemi változások, és eltörlését sem tudja támogatni a tért kidolgozó szakértői csapat, mivel ezzel a rendszer lényegét szüntetnék meg. Az államtitkárság jövőbeli működését a MeH márciusra elkészülő szervezeti és működési szabályzata határozza majd meg, de információink szerint várhatóan továbbra is szakállamtitkárság formájában él tovább. Ugyancsak márciusban esedékes a tér első évének tapasztalatairól készített beszámoló is.

A tér - főként szakszervezeti formális és informális visszajelzések hatására hozott - módosításai már hatályosak, és az év elején a minisztériumokban ennek megfelelően kezdődött az év: meghatározták a tárcák és a tér hatálya alá tartozó tisztviselők egyéni céljait és feladatait, valamint a velük szembeni elvárásokat. Az idén már 12 milliárd forint áll rendelkezésre a közszféra jutalmaira (tavaly 3,8 milliárd volt), és mintegy 20 ezer közszolga munkáját értékelik.

A legfontosabb változások közé tartozik, hogy új kategóriát vezettek be: a megfelelő teljesítményt nyújtók közé az érintettek 10 százalékát sorolhatják vezetők. Újdonság az is, hogy a vezető és nem vezető beosztásúakat külön kell értékelni, de mindkét csoport esetében alkalmazni kell valamennyi kategóriát. A kormányrendelet szól az eddig központilag meghatározott kötelező elosztási szintek eltörléséről, vagyis ezután a vezetőkre van bízva a kötelező elosztás kialakítása. A szervezeti egységek jutalomkeretét pedig a vezetők - az egyéni értékelések és jutalomalapok figyelembevételével - húsz százalékkal növelhetik vagy csökkenthetik. Ezután lehetőség lesz részjutalmak kiosztására is a féléves értékelések alapján.

A Napi értesülése szerint az államtitkárságnak minden korábbi ígéret ellenére még mindig nincs teljes adatbázisa a tér alkalmazásáról, mivel sem az igazságügyi, sem a gazdasági tárca nem tájékoztatta a tavalyi jutalomkifizetésekről. A meglévő adatok mintegy 4200 köztisztviselő teljesítményét tartalmazzák. E szerint a tárcák mindössze 31 dolgozót soroltak a D, vagyis a fejlesztésre szoruló kategóriába, ők nem is kaptak jutalmat. A minisztériumok megítélése szerint 408-an nyújtottak kivételes teljesítményt, ők összesen - munkahelyüktől és fizetésüktől függően változó nagyságú - 730 millió forint jutalmat kaptak kézhez december 15-éig. A magas szintű teljesítményt nyújtó kategóriába mintegy 1200, míg az elvárt szintűbe 2050 tisztviselőt soroltak a tárcák.

HOZZÁSZÓLÁSOK