Holnap már puhulhat is a költségvetés

Holnap tárgyalja a parlament a költségvetési törvényhez beadott módosító inditványok első körét, amelyek elfogadásával, illetve elutasításával kialakulnak a büdzsé fő számai. Érdekesség, hogy a kormánypártok kétszer annyi indítványt nyújtottak be, mint az ellenzékiek - írja a Népszabadság.
NAPI Online, 2006. december 4. hétfő, 08:00
Fotó:

A Fidesz eddig 164 módosítási javaslatot nyújtott be, a kormánypártok pedig majdnem 250-et. Az MSZP és az SZDSZ képviselői a költségvetés és az ahhoz kapcsolódó törvénymódosítások több kritikus pontjának átírására tettek javaslatot, ezek közül azonban sok nem talált meghallgatásra. A 2007-es hiányelőírás elvben nem változik a voksolások után sem, ugyanis nem támogattak egyetlen olyan módosítást sem, amely ezt negatívan befolyásolná. A lap szerint várható azonban, hogy a szavazás során a kormánypárti képviselők olyan módosításokat is elfogadnak majd, amelyeket a kabinet nem látna szívesen, azaz valamennyire puhulhat a büdzsé.

A kormány többek között támogatja, hogy a hajléktalanokat ellássák az orvosok, sokak számára magasabb közterhet jelent viszont, hogy a háztartásbeliek (felnőtt korú, felső- vagy középiskolai oktatásban részt nem vevő eltartottak) után nem a minimálbér alapján kell majd járulékot fizetni, hanem az eltartó jövedelmének 3 százaléka lesz a többletjárulék. A jelenlegi állás szerint nem szűnnek meg jövőre a címzett támogatások.

HOZZÁSZÓLÁSOK