Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 292 küldöttből 280-an szavaztak a kormányfőjelölti posztra egyedül aspiráló Botka Lászlóra - jelentette be Molnár Gyula, az ellenzéki párt elnöke.

A pártelnök kongresszusi beszédében azt mondta, a 2018-as választás tétje: Orbán Viktor vagy Európa - tudósított az MTI. A Fidesz becsapta az országot, eldobta a konzervatívok minden becsülendő értékét. A nemzeti büszkeségből cinizmus és arrogancia lett, a múlt értékeinek képviseletéből urak és szolgák rendszerének építése, az európaiságból keleti diktátorok felé fordulás - mondta Molnár. A keresztény értékekből gyűlöletszítás, a mértékletességből végtelen korrupció lett.

Molnár Gyula azt mondta, az MSZP nem egy szűk elit, a kevesek, hanem sokak érdekében fog kormányozni. A tehetősebbektől több felelősséget, hozzájárulást várnak, és ebből azokon segítenek, akik nehezebb körülmények között élnek.

Rögzítette: azt kell elérniük, hogy az MSZP újra Magyarország legerősebb pártja legyen, és azért kell dolgozniuk, hogy az ország újra igazságos, élhető, nyugodt, európai ország legyen, és hogy a következő miniszterelnököt Botka Lászlónak hívják.

Az MSZP elnöke szerint ma még nagyon sokan úgy gondolják Magyarországon, hogy az MSZP is része a problémának, ezért a következő időszak politikai irányának azt nevezte, hogy világossá tegyék: Magyarország egyetlen igazi problémája Orbán Viktor, és a megoldás csak az MSZP-vel képzelhető el.

Molnár Gyula azt mondta, hadat üzennek mindazoknak, akik gyűlöletet keltenek, akik korlátozzák a sajtó szabadságát, akik megpróbálták korlátozni a civilek működését, akik rasszizmusról, antiszemitizmusról, a nők iránti ellenszenvről beszélnek. Ezeket az eszméket akkor lehet megállítani, ha igazi szociáldemokrata kormány fog kormányozni, és Magyarország bent marad az EU-ban - hangoztatta.

Elmondta, a demokratikus ellenzéki pártoknak, a szakszervezeteknek, a civileknek, az értelmiségnek hamarosan állást kell foglalniuk. Ha abban bíznak, hitüket, szabadságukat megőrizhetik Orbán újabb négy éve alatt, akkor nemcsak nagyon naivak, hanem a Fidesz szekerét tolják.

Szerinte mostantól nem az a kérdés, mit tesznek mások a Fidesz-kormány lebontásáért, hanem hogy "te mit teszel azért, hogy ez a hatalom 2018-ban megbukjon és a politika szemétdombjára kerüljön". "Aki nincs velünk, az velük van".

Az MSZP nem csak magának választott miniszterelnök-jelöltet, világos ajánlatot tett a partnereknek és az országnak. Ennek az ajánlatnak a részeként készen állnak lemondani önállóságuk egy részéről, előjogokról, programpontokról, körzetekről, de csak akkor, ha a cél a győzelem.