Tavaly decemberben jelentette be a jegybank, hogy az általa korábban létrehozott Pallas Athéné szervezetei közül kettő összeolvad. Ám hogy ez meg is történt, s hogy a dokumentumokat a Fővárosi Törvényszéken már iktatták, arról nem beszéltek. A decemberi bejelentés szerint az új alapítvány ötvözi a korábbi két alapítvány céljait és teljes vagyonát.

A Pallas Athéné Domus Scientiae (PADS) és a Pallas Athéné Domus Concordiae összeolvasztásából felálló - azaz jogutód - Pallas Athéné Domus Educationis (PADE) alapítvány a vagyonmérleg alapján csaknem 103 milliárd forint fölött rendelkezik. Ebből 51,2 milliárdot a PADOC, 51,7 milliárdot pedig a PADS "hozott magával" - írta a napilap. A szervezetnek alapító okiratát március 31-én írták alá.

A PADE-t irányító kuratórium elnöke a Schaller Ernő lett, aki a Polgári Magyarország Alapítvány külügyi igazgatója, s aki a Pallas Ahténé Domus Animae (PADA) kuratóriumában is bent ül. Az egyik egyik elnökhelyettes Réfy Imre, aki korábban Matolcsy György feleségének polgármesteri kampányát szervezte Balatonakarattyán, a másik Magyarics Tamás, korábbi dublini nagykövet. A kuratórium további tagjai között van az MKB-s Balog Ádám, Lentner Csaba, a Polgári Szemle társadalmi-gazdasági folyóirat főszerkesztője, Ailer Piroska, a kecskeméti Pallas Athéné Egyetem (a jövőben Neumann János Egyetem) rektora, valamint Csuhaj-Varju Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az összeolvadásról szóló dokumentumok szerint a PADE célja, hogy a "közgazdasági, pénzügyi szakemberek, kiemelten bankszakmai szakemberek képzését, fejlesztését támogatását, elősegítse"