Ultimátumot kapott a kormány a devizahiteles kilakoltatások leállítására

A devizahiteles peréről ismert Kásler Árpád 72 órát adott a kormánynak a kilakoltatások és végrehajtások leállítására. Ha ez nem történik meg, akkor erőszakot, vagy mártírhalált sem mellőző akciókat ígért.
Szabó Dániel, 2019. október 6. vasárnap, 09:22
Fotó: MTI Fotó

A Hazapartja.hu oldalon megjelent "72 órás ultimátum a magyar kormányhoz Kásler Árpádtól" című közlemény szerint amennyiben október 10-én reggel nyolc óráig nem állítja le a kormány a devizahiteles ügyekben indított végrehajtásokat, és nem állít vizsgálóbizottságot az okozott károk felmérésére és a kártérítések megkezdésére, akkor Kásler lépni fog - írja a Magyar Hang.

A portál szerint a közlemény szövegében az szerepel, hogy "erőszak alkalmazásával, ha kell mártírhalál árán is megteszek mindent ennek megfékezésére". Kásler szerint most nincs idő kifogásokra a másik oldalról sem, mert ha a bajba jutott hitelesek most nem lépnek, akkor végleg elveszíthetik az érdekérvényesítő képességüket.

A képviselő az Európai Parlament Petíciós Bizottsága előtt ugyancsak a kilakoltatások és végrehajtások leállítását kérte szeptember 5-én, míg az Európai Bizottság képviselője október végéig kérte a kormányt, hogy tisztázza a vázolt fogyasztóvédelmi aggályokra a választ.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Elhetetlen, 2019.10.06 23:15

@na4: Neked minden olyan egyszerű, biztosan te vagy az élet császára. Nem vagyok devizahiteles, csak azt hiszem, akik azok, azok fizettek valami önerőt, meg valameddig törlesztést. Ezt visszakapják legalább, mielőtt kilakoltatják őket, vagy ez elmegy a hátralék kamatába, vagy kezelési költségbe? Van miből újrakezdeni? Nem tudom. Te biztosan tudod. Lehet, hogy te örököltél egy kastélyt, és a takaród telik két szoba fűtésére, de a legtöbb ember hitel nélkül nem jut fedélhez. De, ha nincs pénze lakásra, ne lakjon sehol, mondod te.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.10.06 21:47

Akkor mész a börtönbe öreg. Talán addig kellett volna nyújtózkodni, ameddig a takaró ér.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html