Nagyon sok pénz kap az egyház a kormánytól

A köznevelési célú humánszolgáltatásra további 47,5 milliárd, a 2020. évi budapesti Eucharisztikus Világkongresszussal összefüggő fejlesztésekre mintegy 20 milliárd, míg a piarista rend beruházásának előkészítésére több mint 1 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.
Németh Géza, 2017. november 29. szerda, 16:30
Fotó: Napi.hu

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok közül az egyik legnagyobb összeget az tartalmazza, amely engedélyezi az idei költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetben szereplő "Köznevelési célú humánszolgáltatás és működési támogatás jogcímcsoport" túllépését 47 milliárd 584 millió forinttal. Az eredeti összeg 189 milliárd forint volt.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye készül a 2020. évi budapesti Eucharisztikus Világkongresszus megrendezésére, amely állami forrásból történik. A kormány hozzájárult ahhoz, hogy a főegyházmegye megvásárolja a Budapest V. kerületi, Szent István tér 15. szám alatti társasházat, majd újítsa fel azt, összesen 1 milliárd forintért.

Az idei költségvetésből 9 milliárd 804 millió, a jövő éviből 9 milliárd 250 millió, míg a 2019-esből 2 milliárd 450 millió forint jut a kongresszushoz szükséges kiadásokra, amelyeket mellékletben közöl a határozat.

Ez zömében templomfelújításokat tartalmaz, nagyobb összegű a IX. kerületi, Bakáts téri plébániatemplom felújítása 1 milliárdért, az Egyetemi templom felújítása pedig 1,5 milliárdért.

A kormány törölte a kijevi Magyarok Háza megvásárlására félretett 81 millió 125 ezer forintot, amit átcsoportosított a  Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, a külképviseletek igazgatására.

Az idei költségvetés Belügyminisztérium fejezetében 100 milliárd forint szerepelt a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokra. A kormány engedélyezte ennek a 51 milliárd 527 millió forinttal történő túllépését, egyúttal úgy döntött, hogy az eszközbeszerzésekre 2013-ban elrendelt tilalmat ennek a pénznek a felhasználására nem kell alkalmazni.

A Piarista Rend Magyar Tartománya által tervezett - közelebbről meg nem nevezett - beruházás előkészítésére pedig 1 milliárd 80 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.11.29 17:56

21. században visszajutottunkaz állam és egyház összeolvasztásához, mint az iszlámoknál, szavazatok reményében a keresztényi maffia állam részére
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.11.29 17:45

Az imádkozás nem fog megmenteni bennünket, hanem a kemény munka.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html