Nyugdíjprémium: "Már akkor elfogyott, amikor még meg sem jött!"

Megjött a plusz pénz a nyugdíjasoknak, de vajon mire költik?
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 3. vasárnap, 15:13
Fotó: Pexels

November végéig elvileg az összes érintett számára kézbesítette az emelt összegű nyugdíjakat a Magyar Posta. Az utalványokon szereplő összeg ebben a hónapban magasabb volt, mint az elmúlt hónapokban volt, mivel a nyugdíjasok egyben kapták meg a novemberi nyugdíjat, valamint a kormány által biztosított egyösszegű nyugdíj-kiegészítést és nyugdíjprémiumot.

Az összeg személyenként változik, ám a korábbi tájékoztatás szerint átlagosan 24 ezer forintos plusz pénzt kaptak az idősek. Mi pedig arra voltunk kíváncsiak, hogy mire fogják költeni ezt az összeget.

Először az utca emberéhez fordultunk, ennek eredményét itt láthatják:

Ezután a Facebook-oldalunkon is feltettük a kérdést: ott a válaszadók 47 százaléka úgy vélte, hogy leginkább számlákat fog fizetni belőle, míg 24-24 százalék mondta azt, hogy az egészségügyi kiadásait fedezi belőle, vagy a karácsonyra készül. Mindössze öt százalék volt az, aki úgy válaszolt, hogy félreteszi.

A kérdéshez sok komment is érkezett, a legnépszerűbb Géza szarkasztikus hozzászólása volt:

Kifizetem az összes adósságomat , veszek jachtot adrián , be fizetek egy födkörüli utazásra , rokonaimat támogatom belőle , .... ku.....a életbe bele lógott a kezem a bilibe , nah felébredtem !! és elfogott a röhögő görcs!!!

Nem volt egyedül ezzel a hozzáállással:

Szerintetek mire lehet költeni ?veszünk egy szigetet egy nagy hajót mwg elmegyünk a bahamákra és ami marad befektetjük.

Népszerű volt még Jenő hozzászólása, aki - legalábbis reméljük - a humor oldaláról fogta meg a dolgokat: "kokain és szajhák. :)"

Sokan panaszkodtak arra, hogy a kapott plusz összeg semmire sem elég, volt aki azt írta, hogy "nem kell nagyon kell gondolkodni rajta ahogy jött úgy el is megy. A dühítő az hogy a korrekciót be sem épül a következő évi nyugdíjba ez mindig hiányozni fog."

Így látja Mária is, aki szerint "Szépen beolvad a mindennapokba, hisz 12 ezer forint nagyon kevés ahhoz, hogy befektessek.", míg Böbe szerint "hát abból olyan sok számlát nem fizetsz ki......." (Nyugdíjemelés 2018: megjött a rendelet és a lista.)

György is pesszimista volt: "Az áremelések úgy el viszik még nekem kell hozzátenni." Péter erre is rákontrázott: "Már akkor elfogyott amikor még meg sem jött!"

Voltak ugyanakkor többen, akik konkrétumokat is írtak. Ilyen volt Zsóka is: "Sajnos a kutyusunkra kellett költeni, 120 ezer forintot adtunk ki 5 nap alatt, hiába, mert sajnos meghalt. Rákban. Na nem kaptunk ennyit, csak 50 ezret ketten." Magdolna pedig innen sem tudta kihagyni a politikát:

Viktornak átküldöm stadion és kerítés építésre

Claire 10 darab tojást fog venni a pénzből, Andrea koporsószegre fogja költeni, ám "természetesen nem a sajátomra", míg Gabi azt írta, hogy "nem várt kiadásra, ma az elromlott konyhai vízcsap javítására." Volt aki csak annyit írt, hogy "zabálni valóra", de volt olyan kommentelő is, aki félre akarja rakni ezt az összeget.

És Ön?

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Archer58, 2017.12.03 20:23

Vegyenek rajta ukrán szolgálati időt, persze jó magas fizetéssel és kérvényezzék a nyugdíj ismételt megállapítását. A magyarországi lakcím már megvan, a többi gyerekjáték.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krax+, 2017.12.03 19:01

@krix3: "Kérdezem én az emeléskor mindig szeretitek az államot szapulni de vajon a manyupot is szapuljátok, hogy ők is emeljenek vagy ez csak az állam dolga? :D"

Valóban? Nem az állam dolga lenne az, hogy azok az állampolgárai, akik ledogoztág az életük javát ebben az országban, és ennek az országnak a hasznára, azok tisztességes életkörülmények között éljék le a hátralévő éveiket?

De én is kérdezek valamit! Mióta az állam dolga az, hogy adófizetői pénzekből különféle kluboknak stadionokat épít? Mert szerintem az a klubok dolga, a saját nézői, és szponzori bevételeből kellene, hogy épüljenek, és nem az adófizetők pénzéből, amely pénzekből nyilvánvalóan telne sok mindenre, többek között a kisnyugdíjak rendezésére is!
De elmlíthetném a túlárazott vizes VB-t, várbazárt, vagy a megalomán várba költözést is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.12.03 18:55

Így jártak a nyuggerek! Tolvajt választottak az országnak, most ne csodálkozzanak hogy tisztes nyugdíj helyett odavetett alamizsnát kapnak!

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gerepapa41@gmail.com, 2017.12.03 18:27

@krix3: .......csak mondom a manyup soha nem emel, csak a kiszámolja a törvényben meghatározott emelési rátákkal az emelt összegű nyugdíjat! Az új adatokat átadja a nyugdíj-folyósítónak. utána a NYUFIG a törvényes lista alapján elvégzi az utalási feladatát. Nem hiszem, hogy rászolgáltunk a tegezésre. Ha meg valamihez nem ért, "ne szóljon be"! Hogy ki az "állam", abból is korrepetálásra szorul.... először olvasson........sokat.....hogy tudja is miről beszél....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix3, 2017.12.03 17:44

@krax+:
"Szerintem meg a nyudíjasok nagyrésze egyértelműen jelezte, hogy nem "alamizsnára" volna szükség"

Kérdezem én az emeléskor mindig szeretitek az államot szapulni de vajon a manyupot is szapuljátok, hogy ők is emeljenek vagy ez csak az állam dolga?
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html