Összeállították a kormányzat sajtós munkatársai azt az angol nyelvű anyagot, amelyet Hugh Grantnek kíván küldeni a kormányzat, ám a sztár pontos elérhetőségét még nyomozzák - írja a Világgazdaság a Vasárnap Reggel információjára hivatkozva. A lap a Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás alapján azt írja, hogy ha meglesz az angol színész pontos címe, akkor üzenetet fog kapni a magyar kormánytól.

Ennek oka, hogy a brit színész a közelmúltban élesen bírálta a magyar médiatörvényt egy brüsszeli fórumon, és az állam és a média kapcsolatáról tartott előadásában kijelentette: Magyarországon veszélyben van a demokrácia és a szólásszabadság. Amikor a sajtó túlzott kontrolljának veszélyeit ecsetelte, Magyarországot hozta példának. Grant álláspontja szerint az az üdvös, ha nem az állam ellenőrzi a médiát, hanem épp fordítva: a média ellenőrzi az államot és a politikusokat.

A hírt követően Kumin Ferenc, nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár úgy reagált a színész megjegyzéseire, hogy Grant információi igencsak hézagosak a témában, ezért mindent el fognak követni, hogy a jövőben részletes információhoz jusson a magyar sajtó működéséről.