Tegnap egy ügyészségi nyomozó és egy szakértő jelent meg a köztestületnél - erősítette meg a lap információit a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A szakértő ügyészi felügyelettel adatokat gyűjt a karnál, ami a nyomozás része - mondta el Bagoly Bettina. Az ügyben januárig nyomoz a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

A feljelentést az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára tette azután, hogy a tárca elvégezte a köztestület teljes jogi, pénzügyi átvilágítását. Az akkori jelentések kiértékelése és elemzése során több ponton is bűncselekmény gyanúja merült fel. Az igazságügyi tárca felügyeleti jogkörében eljárva tavaly év végén rendelte el a testület teljes körű átvilágítását, valamint működésének ellenőrzését. Az immár karrá alakult szervezetet ért folyamatos panaszok és sorozatos botrányok miatt pedig a tárca miniszteri biztost rendelt ki a végrehajtói kar mellé.

A Mandiner.hu korábbi információi szerint a kamara működéséről három jelentés - számviteli-gazdasági, jogi és informatikai - készült; a szervezet egyebek mellett több tízmillió forintos éves közgyűléseket tartott, és közel 40 millió forintot költött az egyik kereskedelmi csatornán futó sorozatban való megjelenésre.