Ide mehet a magyar sertéshús

Bulgária lehet az új piaca a magyar sertéshúsnak, mivel a balkáni ország nem önellátó sertéshúsból - mondta Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) titkára hétfőn az MTI-nek.
MTI-Eco, 2014. november 10. hétfő, 13:12

A magyar cégek a VHT szervezésében piacfeltáró szakmai úton tájékozódtak a helyi lehetőségekről a Meat Mania (Húsmánia) elnevezésű, november 5-8. között megtartott szófiai szakvásáron.

Menczel Lászlóné a hazaérkezést követően elmondta: a magyar cégek képviselői az árubemutatón kétoldalú tárgyalásokat folytattak a magyar sertéshús eladásáról több nagy élelmiszerkereskedelmi üzletlánc képviselőivel. Jó esély van arra, hogy már jövőre magyar sertéshús-szállítmányok induljanak a balkáni országba. Különösen fontos lehet mindez az orosz embargó okozta negatív hatások csökkentésében.

A szektor árbevétele éves szinten mintegy 350 milliárd forint, amelynek mintegy a felét teszi ki az export. A kivitel hozzávetőlegesen 70 százalékát - volumenben és értékben is - a tőkehúsexport adja. A VHT titkára szerint Bulgáriában főként a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak lehet jó esélyük a piacra jutásra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

halacska39, 2014.11.10 13:45

Bulgária az egyik legcsóróbb európai ország,ahol a hús kb fele annyiba kerül,mint Magyarországon.Mit akarnak ezek ott eladni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html