Akkora víz zúdult le Budapest környékén, hogy a 10-es út is megbénult egy időre

Bőven adott munkát a főváros hivatásos és az érintett települések önkéntes tűzoltóinak a Budapest környékén hirtelen lezúdult, nagy eső. Elsősorban Pilisszentivánról, Pilisvörösvárról és Solymárról érkeztek bejelentések - írja a Katasztrófavédelem.
Szász Péter, 2020. augusztus 16. vasárnap, 17:02
Fotó: Pixabay

A leggyakrabban kertekbe, pincékbe befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget a tűzoltóktól, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak.

Pilisvörösváron például egy aluljáróban mintegy harminc méter hosszan állt meg a víz, ami megbénította a 10-es főút forgalmát. Itt a helyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal tisztították meg az eldugult lefolyókat.

Ugyancsak Pilisvörösváron, a Tó utcában, egy udvarban negyven-ötven centiméter magasan gyűlt össze a csapadék, amelyet szintén a település önkéntes tűzoltói távolítottak el.

Solymáron a Mátyás király utcában mintegy negyven centiméter, Pilisszentivánon a Klapka utcában pedig egy méter magasan árasztotta el az eső egy-egy lakóház pincéjét. Ezeken a helyszíneken a fővárosi hivatásos és a solymári, valamint a pilisszentiváni önkéntes tűzoltók avatkoztak be. A károk elhárításán folyamatosan dogoznak az egységek - írja a Katasztrófavédelem.

HOZZÁSZÓLÁSOK