Nyakunkon az időjárásváltozás - itt a figyelmeztetés

Szombat délutánig néhány helyen alakulhat ki zivatar. Késő délutántól, estétől azonban a Dunántúlon és a középső országrészben kiterjed a zivatartevékenység, felhőszakadásra is számítani kell - figyelmeztet előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szepesi Anita, 2018. szeptember 1. szombat, 13:17
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Zivatarokra, felhőszakadásra még az esti, éjszakai órákban is számítani kell, továbbra is leginkább az ország középső részén és a Dunántúlon. Heves/intenzív zivatarok is főleg ebben a térségben alakulhatnak ki viharos (>60-70, néhol akár >80-90 km/h) széllökések és jégeső (néhol esetleg ~2 cm átmérő) kíséretében. Legjellemzőbb azonban a felhőszakadás lesz, tehát rövid idő alatt 20-40 mm csapadék is leeshet.

Vasárnap hasonló lesz a zivatarok lefolyása és menete. A nap első felében még jellemzően heves események nélkül zajlanak le a zivatarok (elsősorban a Dunántúl északi és nyugati részein), majd a késő délután folyamán ismét nyugatról intenzívebb zivatarok érkeznek, amelyek éjfélig nagyjából a Duna vonaláig jutnak majd el.

Heves zivatarok kialakulására leginkább a Dunántúlon lesz esély, ahol a zivatarokat viharos (>60-70, néhol akár >80-90 km/h) széllökések és jégeső (néhol esetleg ~2 cm átmérő) kísérheti. Felhőszakadásra is számítani kell, rövid idő alatt 20-30 mm csapadék eshet.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK