Így akarnak Tarlósék kitolni Simicskával?

Simicska is kaphat egy sportlétesítményt a háza mellé a 2024-re megpályázott olimpiára - még ha nem is kérte - írja a Blikk. Egy még érintetlen természetvédelmi területet rombolnának szét egy mountain bike pálya építésével.
Napi.hu, 2016. október 1. szombat, 09:16
Fotó: Napi.hu

Orbán Viktor korábbi fontos szövetségeséből az egyik legnagyobb ellenségévé vált Simicska Lajost a Fővárosi Közgyűlés "megajándékozta" a szerdai ülésén egy olimpiai mountain bike-pályával, amikor több olimpiai helyszín módosításáról döntöttek - írja a Blikk.

Ennek alapján Óbudáról átraknák a tervezett biciklipályát a Hármashatár-hegy Hidegkút felőli oldalára. "Az áthelyezéssel a meglévő ­mountain bike-pálya hasznosítása biztosítható, valamint erősíti Budapest bemutatásának lehetőségét a médián keresztül" - indokolta a változtatást a megszavazott anyag az újság szerint.

A tervezett, mintegy százhektáros, egészen a Hármashatár-hegy csúcsáig felnyúló pálya túlnyomórészt érintetlen természetvédelmi területet érint. Ráadásul a komplexum területét a Blikk szerint érdekes módon úgy kanyarították, hogy pont határos legyen Simicska Lajos ingatlanával. Egy nagy alapterületű építményt pedig közvetlenül a telekhatárra helyeznének a tervek szerint. A közeli rétre hatalmas parkolókat raknának, a szomszédos erdő melletti bicikliútból pedig az olimpiai forgalmat kiszolgáló autóút lenne.

Az idilli környezet szétrombolásáról Simicska nem nyilatkozott a Blikknek, idősebb fia, Ádám viszont azt mondta nekik:

Teljesen érthetetlen, hogy erre a természetvédelmi területre terveznek egy sportpályát. A környéken lakókat zavarná, s biztosan fel lesznek háborodva

A lap megkereste Tarlós Istvánt és a fővárosi önkormányzatot is és megkérdezték, miért kell egy természetvédelmi területre olimpiai létesítményt építeni, illetve hogy szándékukban állt-e ezzel borsot törni Simicska Lajos orra alá, de a kérdéssel átirányították őket a budapesti olimpiai pályázatért felelős kormánybiztoshoz, mondván, ők készítették az előterjesztést, amit a közgyűlés megszavazott.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Csiriz_a_torzsvendeg, 2016.10.01 13:20

Arról mikor lesz népszavazás, hogy a posztkádárista mutyibanda kiirthatja-e az összes erdőnket, lebetonozhatja-e az összes zöldterületünket, eladhatja-e, miután már minden mást ellopott, az utolsó fánkat is??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html