Így spórolhatna könnyedén évi százmilliárdot a magyar egészségügy

Legalább évi százmilliárd forint megtakarítást jelenthetne az egészségügynek, ha javulna a lakosság táplálkozástudatossága - mondta Soltész Erzsébet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa az M1-en vasárnap.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 13. vasárnap, 19:54
Fotó: Napi.hu

A cukorbetegség miatt az egészségügyi kassza kiadása 216 milliárd forint volt egy év alatt, és egyéni szinten is komoly kiadást jelentenek a munkából való kiesés miatti vagy az ápolási költségek - írja az MTI.

A lakossági szűrések mellett az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyarország cukormentes tortájával próbál tenni a lakosság egészségtudatosságáért. Már hat éve ezzel a tortával szeretnék megmutatni, hogy van olyan édesség, ami finom és egészséges is egyben - mondta Soltész Erzsébet. (Nincs elég orvos? - új csodafegyverrel próbálkozik a kormány.)

A Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének idén a Pöttyös Pannit választották. Ez a torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. A tortát először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

HOZZÁSZÓLÁSOK