Kedd reggelig erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eső, zápor, többször is várható, helyenként zivatar is előfordul - jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Jelentős mennyiségű csapadék valószínű. A nyugatira forduló szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 fok körül alakul.

Kedd estig borult lesz az ég, a délutáni órákban lehet szakadozottabb a felhőzet. Reggel, délelőtt még lehet eső, záporeső, néhol zivatar, majd a délutáni órákban csökken a csapadékhajlam. A nyugati szél megélénkül, időnként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 fok körül alakul.

Az elkövetkező 5 nap időjárása:

A hét közepéig változékony, általában felhős idő valószínű, és több helyen számíthatunk esőre, záporesőre, néhol zivatarra. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A hosszú hétvégén már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csökken a csapadékhajlam is, szórványosan azonban záporeső továbbra is előfordulhat. Szerdáig tovább gyengül a nappali felmelegedés, a csapadékos, felhős helyeken 20 fok alatti maximumok várhatók, majd a hét második felében kissé melegszik az idő.