A magyarokat kevésbé dönti le az influenza - ki nem találná, miért!

A pár évvel ezelőtti, súlyos lefolyású influenzajárvány következménye, hogy az emberekben egy ideig maradt egyfajta védettség, ezért nem szed annyi halálos áldozatot a mostani járvány, mint a környező országokban - mondta Noszek László, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház orr-fül-gégészeti profilvezető főorvosa az InfoRádiónak.
Domokos László, 2019. február 5. kedd, 12:24
Fotó: Pixabay

Még mindig felszálló ágban van az influenzajárvány Magyarországon, ami azt jelenti, a betegek száma hétről hétre növekszik. Ezzel együtt az emelkedés dinamikája talán nem közelíti meg az elmúlt évek járványainak mértékét.

A Magyarországot két éve elért járvány váratlanul érte a lakosságot, akkor az áldozatok száma is magasabb volt, nem olyan vírustörzsek jöttek, amelyek ellen száz százalékos védettséget nyújtott az oltás. A helyzethez az is hozzájárult, hogy nem megfelelő számban voltak az emberek beoltva - mondta - mondta Noszek László, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház orr-fül-gégészeti profilvezető főorvosa a rádiónak.

Az akkori járványnak viszont az is a következménye, hogy egy ideig az emberek egy jelentős részében marad valamiféle védettség, és a mostani fertőzést okozó vírustörzsek ellen ezért van a korábbiaknál jelentősebb védelem.

HOZZÁSZÓLÁSOK