Ingyen fejlesztésekkel a válság ellen

Az olcsó hitellehetőségek helyett a kkv-knak egyre inkább a pályázatokat kell lesniük. Ezek között is kiemelkedő lehetőséget kínálnak a vissza nem térítendő EU-s pályázati pénzek.
NAPI Online, 2008. november 18. kedd, 17:07
Fotó:

Mivel a pénzpiaci válság véget vetett az olcsó hitelből történő informatikai fejlesztések időszakának, a Megatrend Zrt. azt ajánlja, hogy a kis- és középvállalatok (kkv-k) most a vissza nem térítendő európai uniós támogatásokban rejlő lehetőségeket használják ki - mondta el A vállalatirányítás felsőfokon - Infosys Vállalatirányítási Rendszerrel című konferencián K. Szabó Imre, a Megatrend Zrt. elnök - vezérigazgatója.

A cégvezető hozzátette, a társaságoknak most még arra is lehetőségük van, hogy vissza nem térítendő pályázati pénzek igénybevételével valósítsák meg az ilyen típusú fejlesztéseiket.

A Megatrend szerint a szervezetek akkor járnak a legjobban, ha informatikai rendszereik fejlesztéséhez igénybe veszik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, a Vállalati folyamatmenedzsment támogatására elkülönített, mintegy kétmilliárd forint értékű pályázati lehetőséget: a támogatás mértéke legfeljebb a fejlesztés fele, összege 3 -20 millió forint lehet.

A fontosabb támogatási célok között szerepel például az integrált vállalatirányítási rendszer (ERP), az ügyfélkapcsolati rendszer (CRM), az üzleti intelligencia rendszerek (BI), illetve az elektronikus iratkezelési és munkafolyamat-irányítási rendszerek, valamint hardverek beszerzése és a mindezekhez kapcsolódó bevezetési szolgáltatások is. A pályázatokat 2009. január 30-ig lehet beadni.

HOZZÁSZÓLÁSOK