Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 20 millió eurós projekt során a franciaországi Cernay-ben lévő üzemben az Európai Unió által engedélyezett Inatreq hatóanyagra alapuló termékeket fognak előállítani. Ezek a kalászos gabonák védelmére szolgáló gombaölő szerek új osztályát képviselik, mégpedig a pikolinamidokét, és természetes eredetű termékekből erjesztéssel kinyert hatóanyagot tartalmaznak.

Köszönhetően az Inatreq természetes eredetének, pontosan ez az, amit az európai társadalmak várnak az innovatív mezőgazdaságtól - mondta Susan Lewis, a Corteva Agriscience vállalati működésért felelős alelnöke. Mint hozzátette, az új üzem is mutatja a Corteva erőfeszítéseit a fenntartható élelmiszergazdaság irányába.

Az új 4000 négyzetméteres létesítményben - amely a Corteva Agriscience négy franciaországi gyártóüzemének egyike -, 2019 októberében kezdődik a termelés, a következő négy év során várhatóan ötven új munkahelyet hozva létre. A szomszédos Uffholtz településen lévő telephelyén a Corteva Agriscience már 380 alkalmazottat és időszaki munkavállalót foglalkoztat.

A Cernay-ben létrejövő beruházás részeként, az új üzem felépítésén kívül átalakítják a készítménygyártó üzemet is. A projekt megteremti egy tervezett nagyobb volumenű franciaországi beruházás alapját. A Corteva Agriscience ugyanis törekszik a természetes eredetű termékek iránti társadalmi igények teljesítésére azzal, hogy innovatív megoldásokat kínál a gazdáknak.

A Corteva Agriscience kiterjedt portfólióval rendelkezik a növényvédelem, a vetőmagok és a digitális mezőgazdaság területén, amelyek segítik a mezőgazdasági termelőket, a biztonságos növénytermesztést, és támogatják a minőségi élelmiszerek megtermelését a növekvő népesség számára.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Corteva Agriscience, amely korábban a több mint kétszáz éves múltra visszatekintő DowDuPont Mezőgazdasági Üzletágaként működött, ez év június 3-án független részvénytársasággá alakult. A Corteva globális árbevétele tavaly 14,3 milliárd dollár volt - ennek nagyobb részét a vetőmagüzlet adta, a növényvédelem aránya valamivel kisebb volt -, 2,7 milliárd dolláros profit mellett.

A Corteva Agriscience magyarországi vállalatai 185 teljes munkaidős alkalmazottat és évi 450-500 szerződéses/szezonális dolgozót foglalkoztatnak. A DuPont Magyarország Kft. árbevétele 9 milliárd forint volt, a Pioneer Hi-bred Magyarország Kft.-é 25,4 milliárd forint, a Pioneer Hi-bred Zrt. forgalma 23, 9 milliárd forintot tett ki, míg a Dow AgroSciences Hungary Kft. árbevétele 8,5 milliárd forintot ért el 2018-ban a Opten Kft. adatai szerint.