Ismét nekifutnak a bürokráciacsökkentésnek

A kormány csökkenteni fogja az intézendő ügyek számát - közölte Tuzson Bence államtitkár.
Domokos Erika, 2018. július 23. hétfő, 20:04
Fotó: Pixabay

Egy munkacsoport egyenként áttekinti a Magyarországon létező 2200 ügytípust és javaslatot tesz az intézni szükséges ügyek számának csökkentésére - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára hétfőn a Nyergesújfalun kialakított kormányablak átadásán az MTI híre szerint.

A kormányzat célja, hogy megszüntesse a felesleges ügyintézést, például vannak olyan bejelentési kötelezettségek is, amelyek esetében a beérkező információkkal sem ellenőrzési, sem statisztikai szempontból nem kezd semmit az állam. Korábban már áttekintették az eljárási kérdéseket, aminek az eredményeit a közigazgatásra vonatkozó új törvényi szabályozásba foglalták - közölte Tuzson.

A nyergesújfalui városháza földszintjén kialakított kormányablak létrehozására 50 millió forintot fordítottak - mondta Kancz Csaba, Komárom-Esztergom megye kormánymegbízottja. Az intézményben négy munkahelyen várják az ügyfeleket, akik 121 fajta ügytípust azonnal elintézhetnek. A megyében itt adták át a kilencedik kormányablakot, amely megjelenésében követi az egész országban megszokott arculatot. (Érkeznek az új rendszámok - ezt a cikket olvasta?)

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.07.24 07:38

Többszázezer felesleges és bürokratikus tintanyalót kell kirúgni az államapparátusból és az önkormányzatoktól, akik csak megkeserítik a polgárok életét, és rohadt sokba kerülnek. Így drasztikusan lehetne csökkenteni az adókat, a vállalkozások terheit, és tényleg nekilendülhetne a magyar gazdaság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html