Itt a friss időjárási előrejelzés! Keleten még eshet

Folytatódik a felhős-napsütéses időjárás, szombaton a Dunától keletre még számítani lehet egy kis esőre. Vasárnap néhol viharos széllökések várhatók, 24-27 Celsius-fok lesz.
Domokos Erika, 2017. június 17. szombat, 14:25
Fotó: Napi.hu

Szombaton általában felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, északkeleten azonban több lehet a felhő - írja vasárnap estig szóló előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. (OMSZ). Több helyen - legnagyobb eséllyel a Miskolc-Békéscsaba vonalban - várható zápor, főként keleten zivatar.

Este - leginkább a középső országrészben - átmenetileg csökken a felhőzet, majd északkelet felől nagy területen - főleg a Dunától keletre - megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, itt az éjszaka második felében több helyen gyenge eső, zápor is lehet.

Vasárnap délelőtt délen és keleten még sok lesz a felhő, később már ott is csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a sok napsütést, csapadékra nem kell számítani. Estére a legtöbb helyen kiderül az ég. Az északnyugati, északi szél ma nagy területen viharossá fokozódik, zivatarok környezetében is lehetnek viharos lökések.

Vasárnap az északi szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, a szeles területeken lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24 és 27 fok között várható - írja az OMSZ.

HOZZÁSZÓLÁSOK