Itt veszélyjelzés: újra lecsap a tél

Több centi hó is eshet kedden.
Dzindzisz Sztefan, 2018. március 20. kedd, 08:34
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A déli és keleti megyék kivételével elvékonyodik, hosszabb-rövidebb időre felszakadozik a felhőzet. Napközben hóesés, havas eső a Tiszántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valószínű, egyre kisebb területen - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egyre inkább a Dunától keletre fordulhat elő hószállingózás, havazás, ám másutt is lehet elszórtan. Kedd reggelig az Alföld keleti felén további lepel, akár 3 cm körüli friss hó is hullhat.

A nap második felében az északkeleti (Nógrád <- Szabolcs) megyékben (egy nyugatra araszolgató konvergencia mentén) számíthatunk további havazásra (lepel-3 cm). Napközben a hó olvadhat.Este északkeleten ugyanakkor egy összeáramlási vonal mentén némi szünet után ismét havazhat.

Az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérik élénk, a Dunántúl északi felén és a főváros térségében erős széllökések. Helyenként kisebb hófúvás kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. Késő estére +1 és -3 fok közé csökken a hőmérséklet.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK