Jó hírt kaptak a családok: így segít az állam

A családi csődvédelemről szóló szabályozás módosítását szorgalmazza Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, mondván: áttekinthetetlen az űrlap.
Domokos László, 2017. február 15. szerda, 17:20
Fotó: Napi.hu

Harrach Péter (a képen jobbra) nehézkesnek minősítette a törvény végrehajtását, példaként említve, hogy áttekinthetetlen az űrlap, amit ki kell tölteni a családi csődvédelem igénylésekor.

Egyszerűsíteni kell a jelentkezés, a részvétel feltételeit, s nem lenne baj, ha a bankok nagyobb készséget mutatnának a jogintézmény elfogadásában - mondta a frakcióvezető, aki szerint folytatni kell a fogyasztóvédelem területén elkezdett munkát is.

Egy felvetésre közölte: nem szándékoznak a vasárnapi pihenőnapról törvényt a korábbi formában kezdeményezni, de a kereskedelemben dolgozó munkavállalók helyzetének javítását fontosnak tartják - derül ki az MTI beszámolójából.

A januári hírek szerint gyorsítaná a családi csődvédelmi eljárásokat a kormány, a következő hetekben ezért összegyűjtik az eddigi tapasztalatokat, ezután határozhatnak a szabálymódosításról. Az adósmentő lehetőség iránt egyelőre kicsi az érdeklődés, január végéig 659 alkalommal jelentettek csődöt adóssággal küzdő magánszemélyek.

A magáncsőd intézményét 2015-ben vezették be Magyarországon, előtte ilyen megoldás idehaza nem létezett. A szabályrendszert - a KDNP kezdeményezésére - azért alakították ki, hogy az eladósodott magánszemélyek kikerülhessenek az adósságcsapdából. Mégpedig olyan, államilag felügyelt jogi folyamat során, amely szem előtt tartja az adósok és a hitelezők érdekeit is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2017.02.15 18:30

Van magáncsőd intézmény, csak áttekinthetetlen az űrlap, amit ki kellene tölteni. Segítik a magyar családokat rendületlenül, ez is azt mutatja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html