Jöhet az újabb rezsicsökkentés - itt a bejelentés

Újabb rezsicsökkentésre készül a kormány. Seszták Miklós fejlesztési miniszter a Figyelőnek adott interjúban arról beszélt, hogy minden döntés, ami az energiaipari stratégia megalkotása során megszületik, a rezsicsökkentés eddigi eredményeinek megőrzését szolgálja.
Napi.hu, 2016. augusztus 18. csütörtök, 08:40
Fotó: Napi.hu

A miniszter lát lehetőséget újabb rezsicsökkentésre is, de annak mértékéről nem kívánt nyilatkozni. Mint mondta, ez az uniós kötelezettségszegési eljárás kimenetelétől, a várható gázáraktól függ, valamint attól, hogy az állami energiaportfolióval elérhető jobb szinergiák mekkora javulást eredményeznek a költséghatékonyságban. A stratégia egyik kulcskérdése, hogy hol lesz az ENKSZ helye, szerepe - árulta el a lapnak.

A nagy cél az, hogy 2018-tól közel ötmillió fogyasztó egyetlen közüzemi számláról értesüljön a rezsivel kapcsolatos kiadásairól. Az interjúban beszélt a Miniszterelnökségtől az NFM-hez került pénzügyi szolgáltatói világról (Posta, MFB) is. Elmondta, hogy várhatók személycserék e körben, de ezekre nem a stratégiából levezethetően" kerül majd sor. A cégek alaptevékenysége nem fog változni, ezeket nem érinti a tervezési szakaszban lévő, szeptember 15-ig elkészülő stratégia.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK