A LIGA Szakszervezetek félpályás útlezárást hirdetett meg pénteken az ország mintegy 100 pontjára; a fővárosban 12 helyszínen jelentek meg az érdekképviselet támogatói.

Egyelőre a fővárosi, azon belül a belvárosi útszakaszok is jól járhatóak. Nincs fennakadás a Róbert Károly körúton, a Váci úton és az Andrássy úton sem, jól járható a kiskörút és a nagykörút, valamint a rakpartokon is halad a forgalom. Torlódás csak az M1-es és az M7-es autópálya közös bevezető szakaszán, továbbá az M3-as autópálya fővárosba vezető szakaszán alakult ki. A meghirdetett 12 fővárosi helyszín többségén csak néhány demonstrálót látni; a Hősök terénél viszont mintegy 20 autó áll.

Gaskó István, a szervezet elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a demonstráció oka változatlan: a munka törvénykönyvének számukra elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan irányú átalakítása, amely álláspontjuk szerint korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

A bejelentett demonstrációkat a rendőrség biztosítja és a forgalmat is segítik.