Jön a nyugdíjcsökkentés? - MSZP

Varga Mihály ne legyen gyáva és nyújtsa be a törvényben előírt szeptember 30-ig a költségvetés tervezetét - szólította fel a MSZP a nemzetgazdasági miniszter.
Napi.hu, 2014. szeptember 23. kedd, 15:25
Fotó: Napi.hu

Az ellenzéki párt szerint ugyanis a költségvetésből kiderülhet, hogy a kormány valóban meg akarja adóztatni a nyugdíjakat, fizetős lesz az egészségügyi ellátás, új adók jönnek, és tömeges elbocsátásokat terveznek a közszférában.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az utóbbi napokban kormányhoz közeli körökből kiszivárgott, hogy Orbán Viktor és a Fidesz olyan megszorításokra készül, amelyek még a saját szavazótáborukat is kedvezőtlenül érintik. Ezt mostanáig senki sem cáfolta - olvasható a közleményben.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Varga Mihály ma bejelentette, hogy a következő években az államháztartási kiadások mértékét a jelenlegi 50 százalék feletti GDP-arányos szintről 45 százalékra kívánják csökkenteni - ami mintegy 1700 milliárd forintos kiadáscsökkentést jelent.

Az ellenzéki párt szerint  embereknek joguk van tudni, hogy a Fidesz az önkormányzati választás után mindenkit az árokba lök: nyugdíjasokat, betegeket, közalkalmazottakat, köztisztviselőket, bérből és fizetésből élő emberek millióit. Ezt csak egyféleképpen lehet megakadályozni: ha azok, akiket fenyegetnek, nem szavaznak rájuk.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2014.09.25 08:20

Felesleges nem létezőproblémákról beszélni.
Kir érdekel az MSZP riogatása!!!
De ma tények :
Az unokáink rövidebb életüek lesznek mindt mi,erről már készültek tanulmányok.
Köztudott az ember mindenevő, ha áttállítják mesterséges műkajákra soha nem látott betegságek jelennek meg , amik kezelhetetlenek lesznek.
Francia kutatok kimutatták a génkezelt élelmiszerrel etetett patkányok szinte kivétel nélkül mind rákos betegek lettek.
De ami a legrosszabb , utódaik is rákos megbetegedéssel jöttek a világra.
A természet mejd megoldja azt amit az emberiség elcseszett, tehát kár aggódni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2014.09.24 23:14

@666ORDOG666: SEGGNYALÓ FASZI !!!!!!
AZ még nem jutott eszedbe,hogy azokat a nyugdíjasokat akiket az előző ORBÁN kormány nyomorba döntött a szemét valoriációs szorzóival és a degressziós táblázattal ,hogyan fogja kárpótolni. ???? Az első ORRBÁN kormány idején megállapított EMELT nyugdíjtól az azonos feltételekkel nyugdíjba vonulók nyugdíja az utóbbi 4-évben megállapított nyugdíj 20-70%-al magasabb. Nagyon HÜLYÉNEK kell LENNED ahhoz hogy egyetérts azzal hogy aki 30%-al több ADÓT-JÁRULÉKOT fizetett annak 40%-al kevesebb nyugdíja legyen. Az előző ORBÁN kormány idején 2002-ben alkalmazott degressziós táblázat szerint 80 000 ft számított 100-ig nyugdíj alapnak a 183 001 ft feletti résznek pedig a 20 %-a a jelenlegi szerint az EGOISTA SZEMETEK ugy módosították,hogy 372 000 ft számít 100 %-ig a 421 000 ft feletti résznek pedig a 80%-a. Ugye te NARANCSLÉ milyen igazságos a általad imádott RABLÓVEZÉR.????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bruce2014, 2014.09.24 12:13

Harmadannyi nyugdíj az államtól, 70 éves korhatár ? ez jön!

2050-ben már 70 éves nyugdíjkorhatár lesz, hiszen a jelenlegi szabályozás szerint is a következő évtized elejére már 65 évre emelkedik. Eszerint egy ma harmincas évei elején járó magyarnak még nagyjából negyven évet kell dolgoznia.

http://hvg.hu/gazdasag/20140919_Harmadannyi_nyugdij_70_eves_korhatar__jo#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2014_09_19&type-id=HvgDaily&user-id=924DD4E0&utm_content=top
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ZalanIvan, 2014.09.24 07:57

@Cefre: Ezt annyira nem a szabolcsi emberek csinálják, sőt azokat irritálja legjobban. Főleg amikor "Marika néni" rádöbben a kisvárdai kórházban, hogy "Olga", a szobatársa, aki papíron szintén magyar nyugdíjas, és ugyan azt az ellátást kapja ingyen egy fillér be nem fizetett nyugdíjjárulék nélkül, mint ő 45 év ledolgozott munka után. Aztán már csenget is nővérkének nyugtató után, miután megtudja, hogy "Olga" szintén pedagógus volt volt kint egy kis faluban, és amikor lehetett magyar állampolgárságért folyamodott, és papíron áttelepült a már korábban átjött és saját ingatlannal is rendelkező barátnőjéhez. Mivel így már volt magyarországi lakcíme is, nyugdíjellátásért folyamodott, leadott minden papírt ami volt neki, meg ami nem - mert ugyan van egy hivatalos általános, nem mindenre kiterjedő vizsgálat - aztán azokból megállapítottak "Olgának" egy magasabb nyugdíjat, mint "Marika néninek". "Olga" is kicsit ideges volt már, mert a még kint élő - aktív korban lévő -testvére késve jött érte, mert sokan voltak a határon.
Aki szerint ennek így kell működnie, az nyugodtan fogadjon be import nyugdíjast. Biztosan talál még, de siessen, mert napról napra kevesebb van belőlük kint.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

666ORDOG666, 2014.09.24 07:42

Kedves liberális demagógok!
Mindennek van határa, még a reális alapokat nélkülöző demagógiának is.
Értelmes ember képes elhinni ekkora szamárságot?
A kormány csökkentené a nyugdíjakat?
A szokásos, többször bevált fegyver már nem hatásos.
Gyakorlatilag már nincs választópolgár, aki bedőlne az ostoba alaptalan szövegelésnek.
Új időknek, új dalaival, új elképzelésekkel, új emberekkel a baloldali,
liberális demagóg pártocskáknak meg lehetne teremteni az esélyt.
A régi fazonok, elkoptatott, hitelét vesztett szövege kizárólag a liberális, demagóg médiákban számíthat figyelemre.
Üdv: az Ördög.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html