Jön az ötszázalékos béremelés?

A munkavállalói oldal konszenzusos, 4-5,2 százalékos, sávos béremelési ajánlást tett a munkaadóknak a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma munkaadói és munkavállalói képviselőinek hétfői találkozóján - közölte a Liga az MTI-vel.
MTI, 2013. február 25. hétfő, 18:01
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a találkozón, amelynek célja a munkaadók és a munkavállalók közös álláspontjának kidolgozása volt, egyelőre csak részeredmények születtek. A munkavállalói oldalon ülő három konföderáció közös álláspontja a bérajánlásra a javasolt 4-5,2 százalékos sávon belül az aktuális foglalkoztatottsági viszonyok, a vállalatok jövedelmezősége, a bérstruktúra, valamint a piaci kilátások alapján adna lehetőséget a munkáltatóknak a béremelés mértékének meghatározására.

A közlemény szerint a munkaadói oldalon egyesek elképzelhetőnek tartanának egy inflációkövető emelést, míg mások ragaszkodnak ahhoz, hogy addig ne legyen béremelés, amíg tart a recesszió. Az egyelőre kétoldalú tárgyalásokat jövő hétfőn folytatják a felek - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.02.25 18:42

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html