Juhász Pétert választotta elnöknek az Együtt

Juhász Pétert választotta szombaton az Együtt küldöttgyűlése a párt elnökének Szelényi Zsuzsannával szemben - közölte a párt az MTI-vel.
Szepesi Anita, 2017. február 4. szombat, 13:36
Fotó: Napi.hu

Szigetvári Viktor eddigi elnök visszalépett a jelöltségtől a küldöttgyűlésen. Juhász Péter megbízatása két évre szól. A küldöttgyűlés úgy határozott, hogy Majtényi László legyen az Együtt köztársaságielnök-jelöltje.

Ezzel kapcsolatban megjegyezték, Majtényi László közéleti szerepvállalásával komoly és tiszteletreméltó érdemeket szerzett a rendszerváltás óta, legfőképpen az alkotmányosság védelmezőjeként, valamint korrupcióellenes tevékenységével. A küldöttgyűlés felkéri a pártban politizáló független országgyűlési képviselőket, hogy ajánlják Majtényi Lászlót köztársaságielnök-jelöltnek, jelöltté válása esetén pedig szavazzanak rá.

A küldöttgyűlése döntése nyomán a párt vezetői: a párt elnöke Juhász Péter, alelnökei Hajdu Nóra és Berkecz Balázs. Az elnökség tagjai: Nagy Sándor, Pataki Márton, Spät Judit, Szabó Szabolcs, Szelényi Zsuzsanna, valamint Szijj Zsuzsanna. Az Országos Politikai Tanács elnöke Szigetvári Viktor lett.

HOZZÁSZÓLÁSOK