Júliustól jön a gyógyszerkeret-szigor

Sikeres volt a közgyógyellátotti igazolvány érvényességét és a gyógyszerkeretet elektronikusan ellenőrző rendszer főpróbája. Júliustól csak azokban a patikákban juthatnak hozzá az érintettek az orvosságokhoz, ahol adottak az ehhez szükséges technikai feltételek - írta a magyarorszag.hu.
NAPI Online, 2006. április 21. péntek, 08:15
Fotó:

Július elsejétől a patikák elektronikus úton ellenőrzik a közgyógyellátotti igazolvány érvényességét és a beteg gyógyszerkeretét, az ehhez szükséges technikai rendszert az egészségbiztosító folyamatosan telepíti a gyógyszertárakhoz - mondta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) informatikai főigazgató-helyettese. Király Gyula szerint a próbaüzem, amelybe háromszáz patikát vontak be, sikeresen lezárult.

Egy most hatályba lépett kormányrendelet értelmében az OEP-nek folyamatos elektronikus adatkapcsolat keretében kell biztosítania, hogy a gyógyszertár hozzáférjen az úgynevezett hatósági nyilvántartáshoz. A gyógyszertár működtetőjének pedig gondoskodnia kell a rendszer folyamatos üzemeltetéséről.

Júliustól csak az a patika szolgáltathat ki közgyógyellátásra felírt gyógyszert, ahol ezek a műszaki feltételek adottak, és csak az elektronikus úton rögzített gyógyszerkiszolgálás számolható el az év közepétől.

HOZZÁSZÓLÁSOK