Kajak-kenu: nyolc magyar a döntőben

A középfutamok után eldőlt, hogy - hasonlóan az 1000 és az 500 m-hez - nyolc hazai egység szerepelhet majd a vasárnap délutáni 200 m-es döntőkben a szegedi kajak-kenu világbajnokságon - írja a hirado.hu.
NAPI Online, 2006. augusztus 19. szombat, 13:52
Fotó:

Az előfutamokat követően újra vízre kényszerülő magyarok közül Paksy Tímea (k-1) megnyerte versenyét, Boros Gergely (k-1) és Bozsik Attila (c-1) pedig egyformán másodikként zárt, így mindhárman biztosan kerültek a legjobb kilenc közé. Nem sikerült viszont a továbbjutás a Sík Márton, Csamangó Attila kettősnek (k-2), amely szoros versenyben lemaradt az első két helyről, harmadikként zárt, és időeredménye sem volt elég jó a fináléba kerüléshez.

A Kovács Gergely, Végh Attila kenus, valamint a címvédőként induló Kovács Katalin, Janics Natasa kajakos duó, illetve a három négyes (kajak: Beé István, Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Babella Balázs, illetve Paksy, Kovács, Janics, Patyi Melinda, kenu: Balázs Péter, Horváth Gábor, Joób Márton, Sarudi Pál) már az előfutamban kiharcolta a döntős szereplés jogát.

HOZZÁSZÓLÁSOK