Karácsony: Orbán Viktor újabb határt lépett át

Orbán Viktor miniszterelnök március 15-i beszédében egy újabb határt lépett át azzal, hogy politikai és jogi szankciókkal fenyegette meg a változást akaró embereket - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd kormányfőjelöltje pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
Szepesi Anita, 2018. március 16. péntek, 15:59
Fotó: MTI Fotó

Karácsony Gergely kifejtette, a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választásból tudható, hogy a változást akarók vannak többségben, a Fidesz pedig egy "szervezett kisebbség, amely nemcsak az adófizetők pénzét lopja el, hanem a nemzeti büszkeségünket is ki akarja sajátítani, egy olyan politikát képvisel, amilyet csak diktátorok szoktak" - idézte Karácsony szavait az MTI.

"Azt mondta Orbán Viktor, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van. Pontosan tudjuk, kik mondták ezeket a mondatokat" - fogalmazott az ellenzéki politikus, megjegyezve:  "csak diktátorok fenyegetik az ellenzéket politikai és jogi szankciókkal".

"Csak Erdogan és Putyin mond ilyeneket manapság, pont azok a vezetők, akikkel olyan bájosan szokott csevegni a miniszterelnök" - fűzte hozzá.
Karácsony Gergely súlyos stratégiai hibának nevezte, hogy szerinte Orbán Viktor Brüsszelbe háborúzni jár, Törökországba, Oroszországba és Kínába pedig baráti látogatásokra.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt kérte, ne hagyják magukat megfélemlíteni azok, akiknek fontos, hogy igazságos és szabad országban éljenek. Nekik azt ajánlotta, tanuljanak a hódmezővásárhelyi polgároktól, akiket szerinte szintén meg akartak félemlíteni, de ezzel csak azt érték el, hogy még többen mentek el szavazni.

Kiemelte, a változást akarók többségben vannak és mindenkorra véget vethetnek annak a politikának, amely kiátkozza és megfenyegeti azokat, akik nem Orbán Viktor hívei.

"Egy közös hazát szeretnénk Magyarországból, ahol fel sem vetődhet, hogy egy hivatalban lévő miniszterelnök saját magát fosztja meg attól a lehetőségtől, hogy mindannyiunk miniszterelnöke legyen" - fogalmazott, hozzátéve, Orbán Viktor csütörtökön "egyértelművé tette, hogy nem is kíván mindannyiunk közös miniszterelnöke lenni". "Éppen ezért alkalmatlan arra, hogy vezesse ezt az országot" - mondta.

Karácsony Gergely szerint április 8. után egy olyan Magyarországot építenének, ahol a hatalom a népet szolgálja a félelem- és gyűlöletkeltés, valamint a korrupció helyett.

"Ez egy elképesztő nagy baromság" - válaszolta az ellenzéki politikus a Fidesz azon állítására, hogy migránsokat telepítenének üres lakásokba. A kormány saját alkalmatlanságáról próbálja elterelni a figyelmet ezzel a "képtelen váddal" - mondta, majd megjegyezte, Zuglóban ők vették ki a lakásrendeletből a félreérthető mondatokat.

Az ellenzéki választási együttműködésről szóló kérdésre válaszolva beszélt arról is, a Jobbik nem gondolja komolyan a kormányváltást, ha nem ül le velük egy tárgyalóasztalhoz.

Kijelentette, "ezer baja" van a Jobbik politikájával mégis kész velük tárgyalni, mivel minden párt mögött választók vannak, akiket tisztelnek.

"Én a Jobbikot nem szeretem, azt hiszem, ez egy kölcsönös érzés, (...) az országomat viszont szeretem annyira, hogy ha a választópolgároknak az az akarata, hogy legyen tárgyalás, együttműködés az ellenzéki oldalon, akkor ezt nekünk létre kell hozni" - fogalmazott, majd megjegyezte, a "magyar választópolgárok nagyon jelentős része gondolja azt, hogy igenis az ördöggel is szövetkezni kell a Fidesszel szemben, én azt gondolom, hogy nekünk ezt meg kell tennünk".

Újabb kérdésekre megerősítette, akár ellentételezés nélkül is készek lemondani választókerületekről az LMP javára, hogy világossá tegyék, valóban együttműködni akarnak. Arra kérte az LMP-t, hogy az együttműködés kialakításában ne várjanak a Jobbikra, mert ők nem akarnak jönni.
Karácsony Gergely válaszaiban szólt arról is, ő számít Orbán Viktor első számú kihívójának a baloldalon, ezért szerinte vagy a jelenlegi kormányfő, vagy ő alakít majd kormányt.

Az MSZP-Párbeszéd kormányfőjelöltje ismételten illegitimnek és igazságtalannak nevezte a hatályos alaptörvényt, amelyet a választópolgárok akaratával kíván eltörölni.

Képünk forrása: MTI Fotó/Szigetváry Gergely

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ti kamuztok, 2018.03.18 13:05

@krix5: "Gyorsan kikerestem Kéri képmását, OMG, a legrosszabb vérkomcsik látványa tárult elém. Az az ember erősen elfogult így ha van is igazsága, annak mértéke és értéke erősen megkérdőjelezhető."

Te öreg, jelen állás szerint, egy Szita Károly , vagy egy Kósa, vagy egy Semjén, vagy egy " Soros" ösztöndíjas Szijjártó Peti nehezen űberelhető! :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2018.03.18 12:58

@krix5: Ez nem számít, ugyanis a Kende könyvből idézett és ezt a mondatot Kendén kívül senki sem "hallotta". Kende könyvéről (ami ugye a 2002-es választásokra készült), meg már nagyon sok ponton kiderült hogy egyszerű hazugság, de az 1 bites ballibsik zabálták, és hivatkozási alapot teremtett nekik, lám még 16 évvel később is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix5, 2018.03.18 10:08

@krix5:
Gyorsan kikerestem Kéri képmását, OMG, a legrosszabb vérkomcsik látványa tárult elém. Az az ember erősen elfogult így ha van is igazsága, annak mértéke és értéke erősen megkérdőjelezhető.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix5, 2018.03.18 10:01

@RealMan:
"mert mi még tudjuk, ki voltál egykoron"

Ebben így semmi logika sincs, szegény Kérinek nem sok esze lehet...
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2018.03.18 08:55

Kéri László azt mondta nagy nyilvánosság előtt 1985-ben - Viktor. Ahogy itt elnézlek titeket, rosszabbak vagytok a Kun Béla-féle Lenin-fiúknál. Agresszívek, kirekesztők és ellenségkeresők! Ha egyszer hatalomra jutsz - mert látom, az Isten sem menti meg az országot attól, hogy egyszer majd te dirigálj itt - a Stumpfot meg engem akasztass föl elsőként, mert mi még tudjuk, ki voltál egykoron!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html