Kertészeti géptámogatási program indul

Nyolcmilliárd forintos kertészeti géptámogatási programot indít a VM - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken.
MTI-Eco, 2013. április 12. péntek, 15:53
Fotó: Napi.hu

A tervek szerint mintegy 8 milliárdos keretből indít kertészeti géptámogatási programot a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az idén nyártól - jelentette be a tárca vezetője pénteken Kisújszálláson. Fazekas Sándor emlékeztetett: ugyancsak a vidéki lakosság számára teremt munkalehetőséget és megélhetést a Földet a gazdáknak! elnevezésű program, amelyről a napokban született kormánydöntés. Ezzel a kezdeményezéssel 200 ezer hektár állami tulajdonú föld kerülhet a gazdálkodókhoz haszonbérbe, a programba azokat a földeket vonják be, amelyek bérleti szerződése 2017. március 31-éig jár le.

A miniszter hangsúlyozta: továbbra is kiemelt cél az ország keleti mezőgazdasági és élelmiszeripari exportpiacainak visszaszerzése. Ehhez a minőségi és minél nagyobb mértékben feldolgozott termékek előállításán keresztül vezet az út - mondta.

Fazekas Sándor arra is felhívta a fórum résztvevőinek figyelmét, hogy az agráriumban foglalkoztatottak száma 37 ezer fővel nőtt az elmúlt 3-4 évben. A kapcsolódó kereskedelmi és ipari szektorok összteljesítménye a mezőgazdasággal együtt eléri a nemzeti össztermék 25-30 százalékát - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.04.12 20:24

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html