Kész az MKIK szakmai kerettanterve

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elkészítette az iskolarendszerű szakképesítésekkel kapcsolatos kerettanterveket, amelyeket csütörtökön átadott a Nemzeti Munkaügyi Hivatalnak - közölte az MKIK csütörtökön.
MTI-Eco, 2013. február 28. csütörtök, 14:38
Fotó: Napi.hu

Az MKIK a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében januárban kezdte meg az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ) szakképesítéseihez tartozó szakmai kerettantervek kidolgozását. Így 6 minisztérium 11 államtitkárságának 292 kerettantervét fejlesztették ki.

A szakmai kerettantervek az iskolarendszerű szakképesítésekkel kapcsolatban készültek, amelyek 2013. szeptembertől az iskolák részére kötelező érvényű dokumentumként szolgálnak - hangsúlyozza az MKIK.

A kerettantervek kidolgozásában a szakképesítésért felelős szaktárca által delegált szakértői csoportok vettek részt, közel 400 szakértő. A szakmai kerettanterveket a szakképzési törvény szerint 2013. március 31-ig adják ki annak érdekében, hogy 2013 szeptemberében ezen dokumentumok alapján kezdődhessen meg az oktatás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

vonkerbaukft, 2013.02.28 16:22

"Kész az MKIK szakmai kerettanterve" Kár volt a papirért...
Inkább valami mással kellene foglalkozniuk...
Fognák a biciklijüket és eltolnák...
A tanitást meg hozzáértő emberekre bíznák.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

labandy, 2013.02.28 14:39

Analfabéták maturálnak a Narancslandban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html