Készüljön, komoly változással indul a hét

Borús égre, csapadékra és erős szélre is készülni kell, de több helyen 15 Celsius-foknál is melegebb lehet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.
MTI, 2016. január 31. vasárnap, 16:32
Fotó: Napi.hu

Február elsején, hétfőn borult idővel indul a nap, majd fokozatosan országszerte vékonyodik a felhőzet és egyre kevesebb helyen várható eső. Napközben sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

A legmagasabb hőmérséklet az ország legnagyobb részén plusz 6-13 fok között valószínű, de Borsod egyes részein ennél kissé hidegebb, míg a Nyugat-Dunántúlon és a Dráva-melléken 14-17 fok is lehet.

Kedden csapadék nem várható. Felhős idő valószínű, de hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Megélénkül, néhol megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet. Nappal 10-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. A hőmérsékleti minimum 1-8, a maximum 8-14 fok között valószínű.

HOZZÁSZÓLÁSOK