Készült egy korrupciós jelentés Magyarországról - a kormány egyből letiltotta

A magyar kormány nem engedi nyilvánosságra hozni azt a jelentést, amelyet az Európa Tanács korrupcióellenes testülete készített az országról – írja a Népszava.
Dzindzisz Sztefan, 2018. május 4. péntek, 11:40
Fotó: Shutterstock

Mindössze néhány ország nem járult hozzá, hogy a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) korrupcióellenes testülete közzétegye az útmutatásainak végrehajtásáról készült országértékelést.

A Korrupció Ellenes Államok Csoportja (angol rövidítése: GRECO) azt vizsgálta, hogy az ET tagállamai milyen intézkedésekkel igyekeznek megelőzni a korrupciót az országgyűlési képviselők, a bírák és az ügyészek körében.

Magyarországon kívül például Fehéroroszország tiltotta meg a róla készült értékelés publikálását, igaz, a minszki vezetés mindig is ezt teszi - mondta a lapnak Gianluca Esposito, a szervezet főtitkára. (Korrupció: simán lenyomjuk a régiót.)

Fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2018.05.04 13:08

Én megértem a vajdát, hogy nem hozza nyilvánosságra. Szerintem azért nem teszi, mert annyira szerény ember és abban a jelentésben biztosan az szerepel, hogy Magyarország a legkevésbé korrupt ország az egész világon.
És egy szerény ember nem dicsekszik....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html