Jövő héten kétnapos kincstári szünetre kerül sor - jelentette be az Magyar Államkincstár.

A 2010. június 30-án kincstári szünnapot tart a kormányzati struktúraváltással magyarázza a MÁK, ezen a napon az állampénztári irodákban az ügyfél- és pénztárszolgálat szünetel, de az országos elszámolásforgalmi rendszerekben (GIRO, VIBER, PEK, KELER) indított és fogadott, valamint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az OTP Bank által elszámolásra továbbított tranzakciókat az érintett számlákon elszámolja, és teljesíti a június 30-ai értéknapra elektronikusan benyújtott forintátutalási megbízásokat és a június 29-én benyújtott devizaátutalási megbízásokat is.

2010. június 30-án deviza-átutalási megbízás nem nyújtható be.

Deviza-átutalási megbízás elektronikus úton 2010. július 1-jén július 2-ai forgalmazásra, papír alapon 2010. július 2-án július 5-ei forgalmazásra adható be - az érintettek körében - az új kormányzati struktúrának és az újonnan megtett aláírás-bejelentésnek megfelelően.

Az intézmények 2010. június 29-én leadott és visszaigazolt valuta készpénz igényléseinek kifizetése 2010. július 5-én történik.

A rákövetkező nap július elseje a köztisztviselők napja, ezen a napon szintén zárva tart a kincstár.

Az értékpapír-nyilvántartási számlával rendelkező Ügyfelei számára 2010. június 30-án a MÁK a zárlati teendők megkezdése érdekében rövidített ügyfélfogadási időben, 15 óráig tart nyitva.

A TeleKincstár és a WebKincstár szolgáltatás a pénteki munkanapokra vonatkozó üzemidő és megbízás-befogadás rendje szerint működik, a 12 óra 30 után adott megbízásokat a Kincstár 2010. július 2-án teljesíti.

A Magyar Államkincstár a számlavezetési körébe tartozó közintézmények részére ezen a napon szünetelteti ügyfélfogadását és pénztárszolgálatát, de az országos elszámolásforgalmi rendszerekben (GIRO, VIBER, PEK, KELER) indított és fogadott, valamint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az OTP Bank által elszámolásra továbbított tranzakciókat az érintett számlákon elszámolja.