Kétmilliós fizetés a Költségvetési Tanács elnökének?

A nemzetgazdasági havi átlagkereset kilencszerese, csaknem kétmillió forint járhat majd Kovács Árpádnak, a Költségvetési Tanács (KT) elnökének, ha a parlament elfogadja a fideszes Kósa Lajos erre vonatkozó javaslatát.
NAPI, 2012. március 1. csütörtök, 10:57
Fotó: Napi.hu

A politikus csütörtökön benyújtott előterjesztésében indítványozza azt is, hogy az önkormányzatok költségvetési hiányuk finanszírozására működési célú hitelt vehessenek fel.

A KT-elnökkel kapcsolatban a Fidesz ügyvezető alelnöke előírná, hogy az oktatást és a szerzői jogvédelem alá eső tevékenységeket kivéve nem folytathat más kereső tevékenységet, ám ezzel "a korlátozással összhangban megfelelő díjazásban és juttatásokban részesülne". Ez a tárgyévet megelőző évre vonatkozó nemzetgazdasági havi átlagos bruttó kereset - ami jelenleg 213 ezer forint - kilencszerese lenne.

Ugyanezt javasolta tavaly decemberben, amikor még Járai Zsigmond vezette a KT-t, a fideszes Rogán Antal, ám indítványát a Ház akkor - támogatva a nemzetgazdasági miniszter annak ellentmondó módosító javaslatát - elvetette; így a stabilitási törvény jelenleg azt mondja ki, hogy a KT tagjai feladatuk ellátásáért illetményre és egyéb juttatásra nem jogosultak.

HOZZÁSZÓLÁSOK