Kevés volt a jó OTP szereplés

Nem tudott pluszban zárni a BUX szerdán, pedig a reggeli pánik hangulat ellenére napközben kétszer is sikerült pozitív tartományba felküzdenie magát, amiért elsősorban a Richter volt a felelős.
NAPI Online, 2009. február 11. szerda, 17:17
Fotó:

Rosszul indult a nap miután az amerikai indexek kedden nagyon sokat estek. Az OTP azonban gyorsan talpra állt a kezdeti 2350 forintos szintről egy órán belül 2575 forintig húzták fel az árfolyamát, miután az a pletyka kering a piacon, hogy a bank vezetői a pénteki gyorsjelentésnél azt jelentik be, hogy eladták az ukrán leányvállalatot. A bankpapír végül a továbbra sem meggyőző teljesítményt nyújtó amerikai piacok hatására 2480 forintig csúszott vissza a napi maximumáról, ez azonban még mindig 0,4 százalékos pluszt jelentett. A bakpapírnak egyébként a forgalma is kiemelkedő volt, mivel meghaladta a 16 milliárd forintot.

Ennél is jobban jártak a Magyar Telekom részvényesei, mivel a papír árfolyama a kezdeti 565 forint után végül 582 forinton zárt, ami 2 százalékos pluszt jelentett, ráadásul majdnem a napi csúcsot is.

A BUX index ennek ellenére 11 737 ponton 1,6 százalékos mínuszban zárt, amiben a fő ludas a Richter volt. A várakozásoknak nagyjából megfelelő gyorsjelentést közzétevő cég árfolyama ugyanis 4 százalékkal 26 800 forintig csúszott le, ami inkább annak tudható be, hogy a cég első embere negatívan nyilatkozott az idei évi kilátásokról. A Mol is nagyon rossz napot zárt, az olajpapírt szinte egész nap adták, így végül 9400 forinton 3,6 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

A kisebbik gyógyszergyártó az Egis árfolyama csökkent 2,2 százalékkal 12 200 forintra, így jobban szerepelt a Richternél, és ugyanez elmondható a kisebbik bankpapírra is. Az FHB 1 százalékkal 635 forintra emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK