Kevesebb pénz jut a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának

A megkurtított állami támogatás miatt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a pályázatok felé fordul - hangzott el a kamara küldöttgyűlésén.
Andacs Noémi, 2005. május 18. szerda, 11:56
Fotó:

Az idei évben megszűnt a kamara működésére biztosított normatív állami támogatás - kivéve a tavalyi év legnagyobb eredményei közé sorolható szakképzési területet. Ebből következően az idei év kamarai működésének súlypontja az integrált szakképző központok létrehozására és működtetésére tevődik át. Az MKIK költségvetésének jelentős hányada már eddig is pályázati pénzekből érkezett, ezt a folyamatot erősítette az idei év költségvetési megszorításai.

A megkurtított központi költségvetési támogatás miatt az MKIK például nem tudja újraindítani a tavaly májusban megszűnt "Üzleti hét" nevű kamarai újságot sem.

A küldöttgyűlésen elhangzott: az iparkamara - az IHM-mel közös projekt keretében - 90 millió forintot kapott az e-Magyarország pontok telepítésére és működtetésére, illetve 10 millió forintot a területi kamarák elektronikus portáljának kiépítésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK