Kezdődik - Büntetik a vásárlók a VW-t

Megjöttek az első adatok, amelyek arra utalnak, hogy a vásárlók elfordultak a Volkswagentől és testvérmárkáitól, legalábbis egy fontos piacukon.
Szász Péter, 2015. november 5. csütörtök, 09:32
Fotó: MTI/EPA

A VW eladásai 8 százalékkal estek vissza októberben éves bázison - írja a BBC az SMMT brit autóipari szervezet adataira hivatkozva. A visszaesés érinti a Skodát és a Seatot is, az Audi viszont képes volt tartani magát.

A portál azt is hozzáteszi, hogy a csökkenés részben az előző időszaki magas bázis számlájára is írható, amelyet az is igazol, hogy olyan márkák is visszaesést szenvedtek el, amelyeket nem érintett semmilyen botrány.

Bár még csak szállingóznak az adatok, nagyon úgy tűnik, hogy a cég "megfizeti a botrány árát". Az is felmerült ugyanis, hogy a cég fizessen kompenzációt azért, hogy autóinak használt piaci értéke visszaesik. Az sem tett jót a cégnek, hogy a Moody's leminősítése után magasabb felárral juthat likvid pénzhez, mialatt a vizsgálatok számláit is neki kell állnia.

A cég papírjai a frankfurti tőzsdén november 2-a óta esik, az akkori 108,8 eurós záróár után most 100 euró körül kereskednek vele.

HOZZÁSZÓLÁSOK