Bombameglepetés a magyar bankpiacon

Hátra arcot csinált a K&H: mégsem adja el brókercégét, pedig ádáz csatát vívtak érte a reménykedő vevőjelöltek. Az okot csak találgatni lehet.
Komócsin Sándor, 2018. október 4. csütörtök, 09:02
Fotó: Reuters

Elállva korábbi tervétől mégsem adja el a KBC Securities Magyarország ügyfélállományát a K&H, hanem azt is a bankba integrálják - értesült több piaci forrásból a Világgazdaság (VG). A napilap megkereste az anyavállalatot, a belga KBC-t, ám lapzártáig nem kapott választ.

A K&H 2017. novemberében jelentette be, hogy miután a bank és a KBC Securities Magyarország tevékenysége egyre közelebb került egymáshoz, a brókercéget integrálják a bankcsoportba.

Ezzel egy időben állítólag zárt körben meghirdették a KBC ügyfélállományát. A vállalkozásért és annak ügyfélállományáért az Equilor Befektetési Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. vívott kemény harcot. A Napi.hu többször is hírt adott arról, hogy az érdeklődők alaposan felsrófolták az árat, de hogy végül mennyiért adják el az üzletágat, s hogy ki ígérte a legtöbbet érte, arról nem volt információ. Már az ajánlattétel első fázisában is egymilliárd forint feletti összeget emlegettek szakmai körökben.

Nemrég azonban bekerült a képbe a cseh Patria is azzal, hogy augusztus végén tagságot szerzett a Budapesti Értéktőzsdén - folytatódik a VG cikke. A cseh szolgáltató ugyanis szintén a belga KBC-csoport tagja, és kitűzött célja, hogy piacvezetővé váljon Magyarországon, ezért érthető lenne, ha mondjuk megvétózta volna a magyar KBC ügyfélállományának átadását a konkurenciának.

HOZZÁSZÓLÁSOK