Az MNB 8:30-kor nyilvánosságra hozza a folyó fizetési mérleg második negyedéves adatait. Az elemzők várakozásai szerint tovább javulhatott Magyarország finanszírozási pozíciója, a Napi-konszenzus erre az időszakra 513 millió eurós plusszal számol, a Bloomberg elemzői ennél is optimistábbak 550 millió eurós várakozásukkal. Az első három hónap többlete 344 millió eurót tett ki. Délután a lengyelek is nyilvánosságra hozzák a folyó fizetési mérlegük adatait.

Az MNB publikálja a hitelintézetek augusztusi összevont mérlegét, valamint az előző havi háztartási és nem pénzügyi vállalati kamatlábak szintjét is.

A KSH a külkereskedelmi mérleg első hét havi végleges adatával rukkol elő. A szeptember eleji előzetes adatok szerint fordulat állt be a magyar külkereskedelemben, az import növekedése felülmúlta az exportét, az év első hét hónapjában a kivitel értéke 10 883 milliárd forint (39 831 millió euró), a behozatalé 10 036 milliárd forint (36 730 millió euró) volt.

Az Államadósság Kezelő Központ délelőtt aukciót tart, 50 milliárd forint értékben bocsát ki 12-hónapos diszkont kincstárjegyet. A megelőző aukción a hasonló futamidejű papírok hozama 5,8 százalékra rúgott. Délelőtt a csehek is diszkont kincstárjegy aukciót tartanak.

Németország délelőtt publikálja szeptemberi munkanélküliségi adatait, ami az elemzők várakozásai szerint nem mozdul el az előző havi 7,6 százalékos szintről.

Közzéteszik 11 órakor az eurózóna szeptemberi, előzetes fogyasztói árindexét is, ami a Bloomberg elemzőinek várakozása szerint 1,8 százalékra emelkedhet az előző havi 1,6 százalékról.

Délután az Egyesült Államokra figyel majd a piac. A tengerentúlon publikálják a második negyedéves GDP adatot, a várakozások szerint éves szinten 1,6 százalékkal növekedhet a bruttó nemzeti össztermék, vagyis nem várható elmozdulás az előző negyedévhez képest.

Közzéteszik az első alkalommal munkanélküliségi ellátásért jelentkezők múltheti adatait.

Hangulatindexek is megjelenik délután, a szeptemberi chicagói beszerzési menedzser index kismértékű csökkenés várható 56,7-ről 56-ra.