Péntek reggel teszi közzé az MNB a fizetési mérleg 2011 utolsó negyedévre vonatkozó számait, és ezzel egyidejűleg revideálja a 2010-es és az idei év eddigi adatait. Az év első három hónapjában 1128 millió euró (310 milliárd forint) volt a folyó fizetési mérleg többlete, amelynek a reálgazdasági mérleg 5700 millió eurója (550 milliárd forint) hatalmas támaszt adott.

Az EU-s transzfereken keresztül egy igen magas 1575 millió euró (430 milliárd forint) áramlott be az országba. Mindez jelentősen segítette a finanszírozási képesség növelését: a pénzügyi mérleg a nemzetközi tartalékokkal együtt 1150 millió eurón (310 milliárd forint) zárta 2011 első három negyedévét.

Mindemellett a háztartási és vállalati hitelek kamatlábainak februári szintjéről is közöl információt az MNB, míg a KSH az ipari termelői árak második havi adatait teszi közzé.

Az eurózóna márciusi inflációs számait péntek 11-kor teszi közzé az Eurostat. A várakozások a februári 2,7 százalékos szint 0,2 százalékpontos enyhüléséről szólnak. Az Egyesült Államok a februári árakról tesz közzé információt (Personal Consumption Expenditure Core). Itt az éves index maradhat a januári 1,9 százalékos szinten.

A Michigan egyetem 16 óra előtt öt perccel teszi közzé a márciusi fogyasztói bizalmi indexét. Itt mérsékelt félszázalékpontos javulás is elképzelhető a korábbi 74,3 pontos szinthez képest.