Kiderült, hol nyernek nagyot a nyugdíjasok Erzsébet-utalványán

Milliárdokkal növelheti meg az áfabevételt, ha a nyugdíjasok elkezdik levásárolni az ajándék Erzsébet-utalványaikat.
Napi.hu, 2016. december 27. kedd, 17:19
Fotó: Napi.hu

Jócskán megdobhatják az áfabevételeket a nyugdíjasoknak kiosztott Erzsébet-utalványok. Fónagy Jánost az MSZP-s Lukács Zoltán kérdezte az utalványosztogatás anyagi részleteiről, az államtitkár pedig azt válaszolta: nagyságrendileg 5 milliárd forint áfabevétel várható, ha az utalványokat élelmiszerre költik - szemlézte a hvg.hu.

A Fónagy, a parlament honlapja szerint azt is megírta: ahhoz, hogy meg tudják adni ezt az év végi ajándékot a nyugdíjasoknak, az Országvédelmi Alaphoz kellett hozzányúlni, onnan 25 milliárd forintot vettek el. A források más részét az egyéb költségvetési megtakarításokból csoportosították át.

A nagy nyertes az állami tulajdonú Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. lehet. A Magyar Nemzet korábban úgy számolt, hogy a cégnek akár kétmilliárd forint extra bevétel is összejöhet. Először akkor kapnak pénzt, amikor az állam megveszi az utalványokat (ekkor 2 százalék a szolgáltatási díjuk), majd amikor az elfogadóhelyek visszaviszik a szelvényeket, már 5 százalékos díjjal váltják azt át valódi pénzre. Az államtitkár annyit írt, hogy majd a cég 2018-as beszámolójából kiderül, mennyi extra bevételhez jutnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2016.12.28 06:43

@qaspar: Ket lehetoseget latok:

1. Nem tudsz olvasni.
2. Azota megvaltoztattak a cimet es az eredeti szerint ugy volt ahogy irod ( bar az url cim altalaban marad az eredeti es eszerint az 1 -es pont a valoszinu ).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

qaspar, 2016.12.27 21:06

A cím szerint a nyugdíjasok nyernek a Böske utálvánnya, de a cikkből semmi ilyesmi nem derül ki, csak hogy mennyit nyer a kibocsátó mindenkit lehúzva. Hamár ez a cím, akkor arról is kellene szólnia a cikknek, nem másról, vagyis barom aki megírta ezzel a címmel az egészet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

stat, 2016.12.27 18:07

"tudják adni ezt az év végi ajándékot a nyugdíjasoknak, az Országvédelmi Alaphoz kellett hozzányúlni, onnan 25 milliárd forintot vettek el."
Miért onnan vettek el, és miért kell ezt mondani? Azért, hogy lássa mindenki ha az ország védelme valahol lyukas (rossz a kerités) arról a nyuggerek tehetnek . Az már csak hab a tortán, hogy nem költheti akármire, csakis élelmiszerre. Ha közmüdijat fizetne, akkor kénytelen az utalványt kevesebbért eladni. Sokan is teszik ezt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html