Kiderült, mekkora nyugdíjemelés lesz jövőre

Jövőre 2,2 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - jelentette be az emberi erőforrások minisztere keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI, 2014. október 28. kedd, 13:57

Balog Zoltán elmondta: az emelés majdnem hárommillió embert érint. Hozzátette azt is: 1,7 millió öregségi nyugdíjas számíthat 2400 forinttal többre. A baleseti járadék a nyugdíjjal megegyező mértékben emelkedik - közölte a miniszter.

Orbán Viktor miniszterelnök a kormány legfontosabb teendői közé sorolta a nyugdíjak értékének megőrzését az Idősügyi Tanács október eleji ülésén. Hangsúlyozta: biztosan állítható, hogy ez a következő években is lehetséges lesz Magyarországon.


MTI
Nagyobb méretért kattintson az ábrára!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rohadtnarancs, 2014.10.28 20:13

A nyugdíjasok,már majdnem megkapják az internet adó bevezetésére fizetendő összeget. Szeretném felhivni minden nyugdíjas figyelmét,hogy a fityisz a fizetés emeléseket az egyébként is jól kereső katonák (50%) és a rendőrség a köztisztviselőknek adja a nagy terheket pedig az átlag fizetéseknél sokkal alacsonyaban fizetett dolgozókra és a nyugdíjasokra terheli a netto 66 000Ft-os minimálbért keresők vásárlásait terhelő 27%-os Áfa fizetése és a sumákban a szolgáltatok által áthárított szolgáltatokra kirott adók.
A nyugdíjasok adóztatása az egyre több fogyasztási adó révén állandoan nö miközben a rezsicsökkentést sujkolják éjel nappal,valójában különböző új adók bevezetésével nem nő a nyugdíj értéke hanem csökken.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2014.10.28 19:45

Kezdtem félni,hogy Orbán beváltja a 2009-őszén tett ígéretét "" VISSZATÉRÜNK A2002-ES NYUGDÍJ MEGÁLLAPÍTÁSHOZ "". Ezt is berakhatjuk a többi HAZUGSÁGAI közé,pedig ha beváltotta volna az élete egyetlen értelmes gondolatát ,sikerült volna megszüntetni Magyarországon a világ legigazságtalanabb-legaránytalanabb nyugdíj rendszerét.Az öregségi nyugdíj átlagok adnának reális összehasonlítási lehetőséget,mert normális országban ahol ÉPESZŰ emberek foglalkoznak a nyugdíjak megállapítással nem fordul elő,hogy a nyugdíjba vonulás évének van a legnagyobb hatással a nyugdíj összegére,mint itt. Fónagy János államtitkár 2002-ben ment nyugdíjba a 2013-évi havi nyugdíja 197 186 ft volt,míg az a képviselő aki azonos feltételekkel ment nyugdíjba annak a havi nyugdíja több mint 340 000 ft. A 2002-es nyugdíj 2013-évi EMELT átlaga 86 000 ft körüli. Ennyi BARMOT mint aki Magyarországon a nyugdíj megállapítással foglalkozik-foglalkozott csak a legelőn lehet találni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

davdav, 2014.10.28 14:50

Rettegtem, hogy ezt az emelést melyik szektor adóztatásával akarják a végfelhasználóval megfinanszíroztatni, de ebbe az emelésbe még a nem létező magyar gazdaság se tud belerokkanni :)

Az első olyan költségvetési pont, amire nem lehet mondani, hogy túlköltekezés :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html